Състезанието има три дисциплини:

40 километра, 2000 метра денивелация

27 километра, 1300 метра денивелация

12 километра, 600 метра денивелация

Настилка: горски пътеки, мокър торф, каменисти пътеки, ручеи, морени

Web камера от Хижа Алеко за актуалната метео обстановка: ТУК.

Общ изглед на трите трасета:

Интерактивна карта на трасетата:

Подробна информация за маршрут 40к.

Подробна информация за маршрут 27к.

Подробности за маршрут 12к:

GPS следи

Можете да свалите GPX тракове за трите трасета по-долу:

Внимание!

Полагаме всички усилия трасето да е маркирано максимално добре, а на важните разклони има контролни точки със съдии. Въпреки това опитът ни показва, че се случва маркировката да бъде премахвана или повреждана от недоброжелатели или просто туристи, които я мислят за замърсител.

По някога се случва и просто да гоните някого пред вас (който също гони някого и не следи маркировката) и да не обръщате внимание на маркировката. Така цели групи състезатели могат да объркат трасето и да загубят ценно време. Следете маркировката за себе си и разчитайте едва след това на останалите състезатели като средство за навигация.

За ваша сигурност Ви препоръчваме внимателно да изучите трасетата.

Ако разполагате с преносимо GPS устройство (Часовник, смартфон) е добра идея да въведете вашият маршрут в него за да сте независими от повреди в маркировката. Безплатната версия на Suunto за Android и iOS върши чудесна работа, но можете да използвате всяка друга програма за навигация, която познавате.

В случай, че не разполагате с GPS устройство си разпечатайте/запишете хижите и точките по трасето в тяхната последователност на хартия. Това заедно с туристическите указателни табели ще ви е от полза в случай, че се заблудите.